Idan Albonik

Founder of the Kalah Combat System.

  • Kalah is een systeem dat drie Israëlische Special Forces vechttechnieken combineert namelijk:
  • Krav: Vechten
  • Lotar: Anti-terreur
  • Haganah: Defensie

Door deze drie vechtstijlen te combineren en te verbeteren, sneller te maken, en enorm meer effectief te maken vergroot het de overlevingskansen bij aanvallen met enorm veel geweld! Kalah is bekend als een van de meest effectieve vechtstijlen in Zuid-Afrika en Europa als het gaat om te overleven in extreme situaties! Kalah is voor iedereen die wil leren terug te vechten, die wil overleven en begrijpt dat een aanval elk moment kan gebeuren in elke onverwachte situatie. Bij Kalah leert men om te accepteren dat de aanvallen enorm hard en gewelddadig zullen zijn, en dat het je jouw leven kunt verliezen in één oogwenk.

Het is geen “James Bond spelletje”.

Kalah is geen sport of een vorm van zelfverdedigingstraining. Het is een gevechtssysteem!

We moeten onze mind set veranderen als het gaat om het voortbestaan of het beschermen van onze familieleden. Aangevallen worden is eng en dit activeert onze “vecht of vlucht” reactie dat wil zeggen een rush van adrenaline raast door ons lichaam en veroorzaakt overweldigende angst, paniek, tunnelvisie, zweten en verwarring. Al deze emoties komen samen in een fractie van een seconde!

Het is leren beheersen van onze angsten en te reageren op de dreiging en leren te overleven! Slachtoffers worden vaak misleid als het gaat om potentieel gewelddadige criminelen, ze misleiden je als ze zeggen dat als je doet wat zij willen dat je dan niets zal overkomen zoals bij kapingen en gewapende overvallen en verkrachtingen. Het is niet altijd nodig om op te geven en onderdanig te zijn aan jouw aanvallers. Er zijn veel gevallen bekend dat slachtoffers alsnog worden mishandeld, verkracht of zelfs gedood worden, zelfs wanneer hij/zij aan de eisen van hun aanvaller voldaan hebben! Waarom niet werken aan het hebben van de juiste vaardigheden om jezelf te redden en om terug te vechten!

Kalah zal je niet alleen leren hoe je op verschillende soorten aanvallen moet reageren, maar Kalah zal je mentale en fysieke conditie veranderen om voorbereid te zijn op een aanval. Kalah leert je tactiek in de observatie van agressie. Het leert je agressie te herkennen en adequaat te reageren op dit agressieve gedrag. Kalah geeft je de mogelijkheid om met de juiste technieken en vaardigheden jezelf en je dierbaren te verdedigen als dat nodig is.

Waarom is Kalah het beste systeem?

Het Kalah Systeem is geen vechtsport en het is ook geen zelfverdedigingsprogramma. Het is een (combat) vechtsysteem. Dit betekent dat het omgaat met de gewelddadige realiteit op een zo realistisch mogelijke manier.

Kalah is het eindresultaat van ontelbare jaren tactische ervaring en kan het beste worden omschreven als een compleet vechtsysteem. Het omvat trainingen in hand-tot-handgevecht,  het ontwapenen van aanvallers met vuurwapens, zowel pistolen als revolvers en geweren. Ook wordt er getraind tegen bedreigingen en aanvallen met steek- en snijwapens en stokken. Ook behandelen we persoonsbeveiliging en anti-carjacking.

Training in het systeem is moeilijk. Studenten worden blootgesteld aan technieken van wereldklasse maar ook getraind om de angst voor geweld zelf onder ogen te komen, te begrijpen en uiteindelijk aan te pakken. Het is dit niveau van realisme dat Kalah onderscheidt van andere systemen. We trainen onze studenten om onze technieken onder zo’n reëel mogelijke druk te ervaren, om ervoor te zorgen dat wanneer je het nodig hebt, je de beste overlevingskansen hebt.

Kalah leert studenten om te gaan met de psychologische en fysiologische effecten van een gevecht (de adrenaline rush ervaren wanneer je wordt bedreigd of aangevallen, de schrik van het gevecht, de fysieke eisen van de strijd). Kallah leert studenten het opbouwen van vertrouwen doormiddel van praktische training.

  • Geen gechoreografeerde bewegingen uitgevoerd tussen partners die   proberen om het er zo goed mogelijk uit te laten zien.
  • Onze overtuiging is eenvoudig. Om geweld te trotseren en te overleven, moet je training zo dicht mogelijk bij de realiteit staan, natuurlijk binnen de veiligheidsmarges van de training.
  • De ontwikkeling van het systeem is gekoppeld aan de meest actieve gevechtseenheden van de Israëlische strijdkrachten. Het is gemakkelijk om de no-nonsense, ongelooflijk directe aard van Kalah te begrijpen. Het systeem wordt gekenmerkt door zijn explosieve aard, gebruikmakend van overweldigende en verassende agressie tegen de desbetreffende aanvallers op de meest efficiënte manier mogelijk.
  • Kalah zal je kijk op zelfverdediging voor altijd veranderen.